TGV Hellas tiel

Activiteiten

50+ Gym
Badminton
Bewegen na hersenletsel (NAH)
Body & Mind
Bootcamp 21+
Dance
Danskriebels
Free Running
Goud van oud
Jeugdgymnastiek
Jong talent
Ouder en Peutergym
Peuter en kleutergymnastiek
Recreatief sportuur/Volleybal
Selectie dames
Selectie heren
Sport en Spel 55+
Springgroep
Swing Fit 30+
Volleybal heren

Schrijf je nu in !
Jeugdgymnastiek

Jongens recreanten

De jongens turnen op een speelse manier op de officiële turntoestellen zoals de brug de rekstok, vloer maar ook op de ringen. De lessen beginnen met een warming-up om zo de spieren los te werken, daarna wordt er serieus aan turntoestellen gewerkt, waar een ieder op zijn niveau wordt begeleid. Het is de bedoeling dat de jongens het leuk vinden en elke keer weer voor zichzelf een overwinning behalen. Over de kop gaan kan in het begin namelijk best wel angstig zijn, maar groot is de vreugde als je het haalt. De les wordt altijd afgesloten met een balspel.

De lessen worden op woensdag gegeven door Marry en Godfried. In Passewaay is deze les op dinsdag middag onder leiding van Rick.

Meisjes recreanten

De meisjes turnen op de officiële wedstrijdtoestellen, zoals de balk en de brug maar ook andere leuke materialen uit de turnzaal worden tijdens de lessen gebruikt, zoals het wandrek, de ringen en de touwen. De lessen starten veelal met een inleiding in de vorm van een spel. Daarna wordt er gewerkt op de turntoestellen. Hierbij wordt een wisselende werkwijze gehanteerd, zoals werken in stroomvorm, circuitvorm of werken in kleinere groepjes. Iedere week wordt getracht de aandacht te verleggen naar een andere leeruitdaging, zodat alle toestellen regelmatig aan bod komen. De basiselementen van het turnen worden aangeleerd en vervolgens wordt er uitgebreid naar moeilijkere turnelementen, zoals een salto. De lessen worden altijd op een speelse manier afgesloten. Elke dag van de werkweek worden er turnlessen verzorgd in de Hellas zaal voor de meisjes. Deze lessen worden verzorgd door Jacqueline, Oscar, Suzanne, Blanca, Monique en Lisa. In Passewaay is deze les op dinsdag middag onder leiding van Rick. In Rauwenhof is er les op woensdag, onder leiding van Marisca.

Hellas draagt sinds enkele jaren het keurmerk voor het ‘Nijntje Beweegdiploma’, hetgeen een extra bevestiging is van de kwaliteit van de lessen.