TGV Hellas tiel

50+ Gym
Badminton
Bewegen na hersenletsel (NAH)
Body & Mind
Bootcamp 21+
Dance
Danskriebels
Free Running
Jeugdgymnastiek
Jong talent en wedstrijdgroepen
Ouder en Peutergym
Peuter en kleutergymnastiek
Recreatief sportuur/Volleybal Dames/Heren
Selectie dames
Selectie heren
Sport en Spel 55+
Springgroep
Swing Fit 30+
Volleybal heren

Schrijf je nu in !
25-8-2011 / 5 x zilver en 1 x brons op NK

Terwijl veel Nederlanders verkoeling zochten aan het water, werkten 6 turners van Hellas Tiel zich in het zweet op de Nederlandse kampioenschappen heren turnen in Breda. Op zaterdag werd de meerkampfinale gehouden, op zondag werd gestreden om het kampioenschap per toestel.

Zaterdag grepen Roman Poulis en Mustafa Uguten net naast het eremetaal en eindigden beide op plaats 4. Roman (Benjamins, talentendivisie) turnde een prima wedstrijd met een eerste plaats op voltige en sprong, een tweede op vloer en derde op rek. Alleen het resultaat bij brug viel tegen wat hem uiteindelijk op plaats 4 deed belanden. Oscar Verhoef (Instap 9, 1ste divisie) stond na drie toestellen nog eerste maar na brug, wat voor veel turners een struikelblok bleek, zakte hij in het klassement en werd hij uiteindelijk 8e. Voor Ben Boswinkel en Tim Kragten (Pupil 8, 2e divisie) was het onderdeel vloer een punten-obstakel. Ben behaalde wel de hoogste score op rek en Tim deed datzelfde op sprong. Plaats 9 en 13 was de eindrangschikking. Tot slot was het de beurt aan Mustafa Uguten (Junior 2, 2e divisie). Door netjes en constant te turnen eindigde hij op plaats vier.

Op zondag kreeg de strijd een spannend vervolg in de toestelfinales waarin de beste zes per toestel tegen elkaar turnden om zich toestelkampioen te mogen noemen. Aangezien er voor de jongste leeftijdscategorie geen toestelfinales werden gehouden, turnde Roman Poulis niet. Hij was zaterdag echter al kampioen geworden op voltige en sprong. Oscar Verhoef kwam uit bij sprong en voltige en voor beide toestellen ging hij huiswaarts met de zilveren plak. Ben en Tim, die beiden in de meerkamp 1ste op rek en sprong werden, konden dit in de finale niet evenaren. Ben maakte een pas naar achteren wat hem net de gouden plak kostte, maar met zilver was hij ook best tevreden. Op de toestellen voltige en ringen werd hij 6e en 5e. Tim pakte de zilver plak op sprong. Jurian Veninga (Junior 1, 3e divisie) kwam niet uit in de meerkampfinale maar wel op rek in de toestelfinale. Door een vergissing van zijn trainster kon hij niet inturnen. Hij eindigde op een 5e plaats. Mustafa Uguten had de eer op 4 toestellen zijn vaardigheden te tonen. Hij behaalde zilver op rek en brons op vloer. Op ringen werd hij 4e en op voltige 6e.

De Hellas turners én trainers kunnen terugkijken op een succesvol turnseizoen in alle divisies.

Extra opmerking van Marry: “Bij deze wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden aan Jurian Veninga en zijn vader. Door niet goed te kijken en me te vergissen in de ronde, liep de oefening van Jurian niet zoals hij moest gaan. Ik heb hierbij een rot-gevoel.”