TGV Hellas tiel

50+ Gym
Badminton
Bewegen na hersenletsel (NAH)
Body & Mind
Bootcamp 21+
Dance
Danskriebels
Free Running
Jeugdgymnastiek
Jong talent en wedstrijdgroepen
Ouder en Peutergym
Peuter en kleutergymnastiek
Recreatief sportuur/Volleybal Dames/Heren
Selectie dames
Selectie heren
Sport en Spel 55+
Springgroep
Swing Fit 30+
Volleybal heren

Schrijf je nu in !
30-10-2017 / Medailleregen voor Hellasturnsters bij teamwedstrijden

Het nieuwe turnseizoen startte afgelopen zaterdag met een teamwedstrijd in Culemborg. Hellas was in nagenoeg iedere categorie vertegenwoordigd en toonde te beschikken over een brede turnselectie, wat zorgde voor een medailleregen voor de Hellasturnsters.

In de 1e wedstrijd beten Laura Fase en Esmee van Mourik namens Hellas het spits af. Samen met een turnster van collega-vereniging Lingia uit Wadenoijen vormden zij een team in de categorie Pupillen 2/Jeugd 1 D2. Omdat zij slechts met 3 turnsters waren, telde ieder cijfer en was het dus belangrijk om zo stabiel mogelijk te turnen. Laura en Esmee turnden hun nieuwe oefeningen volledig en netjes en het leverde het team een mooie zilveren medaille op!

In de 2e wedstrijd was Hellas ruimschoots vertegenwoordigd. In de jongste categorie had Hellas een D2 team met Joyce Hendriks, Meike Tins, Bridget Dul en Isa Stronks. Voor Meike, Joyce en Isa was het de 1e ‘officiële’ wedstrijd in Hellastenue en ook voor Bridget lag er een flinke uitdaging omdat zij een niveau is gepromoveerd. De turnsters waren nog wast onstabiel op balk maar maakten dit op de overige toestellen ruimschoots goed, waardoor zij knap alle concurrentie voor wisten te blijven en het goud te veroveren.

In het niveau D3 bleken de Hellasteams elkaar concurrenten. Ook hier waren debutanten, namelijk Ilse Dekkers en Rammime Oujgli. Zij vormden een team samen met Melissa Hoving. Dit team was zeer gewaagd aan het andere Hellasteam, bestaande uit Yeliz Guven, Ysabel Jansen, Iris van Mourik en Femke Smit.
Het laatst genoemde team is meer ervaren en presteerde goed, maar moest een moeilijkere balkoefening laten zien. Dit speelde het team parten, waardoor het debutantenteam het goud mocht ophalen en het andere team het zilver omgehangen kreeg.

Ook in de keuze oefenstof was Hellas vertegenwoordigd. Demi Fase vormde een team samen met turnsters van collega-vereniging Dos Sportief. Demi heeft getoond enorm veel progressie te hebben gemaakt en turnde voor het eerst een radslag salto af van balk. Zij behaalde individueel de 2e eindscore, maar helaas bleek dit niet genoeg om het team op het ereschavot te turnen. Het andere team van Hellas werd gevormd door Yaren Gul, Francis Haring en Roos van der Velde. Zij werden ondersteund door een turnster van Lingia Wadenoijen. Deze turnsters turnen voor het eerst in deze oefenstof en hadden dus allemaal volledig nieuwe oefeningen, wat het spannend maakte. Een ongelukkige misstap op vloer maakte dat Francis de wedstrijd niet af kon maken en ook op sprong maakten de turnsters het spannend. Niemand had dan ook in de gaten dat het goud naar deze turnsters zou gaan, super leuk!

In de laatste wedstrijd trad nog een derde team in de keuze oefenstof namens Hellas aan. Dit team bestond uit de ervaren turnsters Isa van Mameren, Jessica van Meeteren, Danica Snikkers en Vera Verhoef. Isa toonde zich deze wedstrijd een sterke allrounder en wist individueel de hoogste eindscore te halen. Danica deed een nieuwe sprong op het onderdeel Pegases en op balk een nieuwe opsprong wat zorgde voor een hogere moeilijkheidswaarde. Vera heeft haar turn carrière vanwege haar studie moeten beëindigen maar turnde deze wedstrijd toch nog mee. Wat is leuker dan je favoriete sport af te sluiten met een gouden medaille.

Turnsters, allemaal van harte gefeliciteerd.

Hierna vervolgde een groep van 85 turnsters en ouders hun reis naar Den Bosch voor een Turngala. Een gezellige avond waarbij volop genoten werd van de turnsport was een mooie afsluiting van een mooie dag!

IMG_3450

IMG_3431

IMG_3433

IMG_3446

IMG_3447

IMG_3453

IMG_3464

IMG_3483

IMG_3484