TGV Hellas tiel

50+ Gym
Badminton
Bewegen na hersenletsel (NAH)
Body & Mind
Bootcamp 21+
Dance
Danskriebels
Free Running
Jeugdgymnastiek
Jong talent en wedstrijdgroepen
Ouder en Peutergym
Peuter en kleutergymnastiek
Recreatief sportuur/Volleybal Dames/Heren
Selectie dames
Selectie heren
Sport en Spel 55+
Springgroep
Swing Fit 30+
Volleybal heren

Schrijf je nu in !
27-11-2017 / Hellasturnsters pakken goed uit met 11 podiumplaatsen in rayon

Afgelopen zaterdag is de eerste rayonwedstrijd van het nieuwe seizoen weer geturnd in Culemborg. De tielse turnsters van Hellas hebben aardig huisgehouden op het sportieve vlak en veroverden maar liefst 11 medailles.
Maily Maitimo turnde als enige in de pre instapklasse D2. Deze Benjamin turnde haar eerste ‘officiële’ wedstrijd en beheerst alle oefeningen en. Ze turnde beheerst en blinkte uit op sprong. Ook de overige oefeningen werden beheerst uitgevoerd maar de verrassing was toch groot dat er een mooie bronzen medaille voor haar was voor de 4e plaats.
In de nieuwe categorie Instap N3 komen bij Hellas drie turnsters uit. Zij bleken elkaars grootste concurrenten. Nienke van Mourik turnde een gweldige balkoefening en bleef er als enige op, hierdoor bleef ze haar clubgenootje Anne de Man net voor en mocht het goud in ontvangst nemen. Anne viel op door haar strakke turnen en mooie uitstraling in de uitvoering van de oefeningen en pakte het zilver. De verrassing van de dag was er wel voor Geneva Groenewald. Ze turnde netjes, stabiel en bleef goed gefocust tijdens de oefeningen. Ze vormden met zijn drieen het podium in deze categorie.
Bij de pupillen-1 N3 was het vanaf het eerste tot het laatste toestel erg spannend wat de uitslag zal gaan worden. Het is een sterk bezet deelnemersveld en de concurrentie is groot. Hellas heeft in deze categorie vier turnster, die erg aan elkaar gewaagd zijn, indanks de diverse turnstijlen die ze onderling hebben. Diede Beek turnde met veel amplitude en bijna foutloos op alle toestellen. Ze mocht op het hoogste podium plaatsnemen. Daantje Belgers won het zilver en evenaarde de prestatie van Diede bijna, maar moest een val incasseren met de opsprong van de balk. Maud Vermaas greep net naast het erepodium. Maud liet veel vooruitgang zien met de vorige wedstrijd en dat biedt perspectief voor dit seizoen. Jana Rajman heeft een keurige wedstrijd geturnd, maar sprong niet over de pegases. Op rek turnde ze boven de magische 12 puntengrens.
Ook bij de Pupillen-2 N3 heeft de Tielse club vier troeven in handen, helaas turnden alleen Hind Hassoun en Nadesh van Verseveld wegense ziekte en blessure van hun twee clubgenootjes. Nadesh is pas een week uit het gips en kreeg toch groenlicht om de wedstrijd te turnen. Op de brug was ze nog erg onzeker met het hangen en steunen. Op balk en vloer staken ook in deze categorie de Hellasturnsters er met kop en schouders bovenuit, vooral met de uitstraling en mooie lijnen. Hind turnde voor het eerst de tiktak op de balk en het leek alsof ze dit al jaren deed. Nadesh kreeg het goud omgehangen en Hind pakte het zilver met overtuiging.
In de volgende wedstrijd verscheen junior-turnster Demi Fase aan de start. Het deelnemersveld in deze categorie is sterk en aan elkaar gewaagd. Demi turnde voor het eerst een arabier-salto op de vloer en ook haar kip op de brug lukte. Een val van de balk weerhield haar van het eremetaal maar met een mooie 8e plaats biedt perspectief voor de volgende wedstrijd.
In de laatste wedstrijd 3 Hellaturnsters die voor het eerst in de keuze oefenstof turnen. Dit betekent een vrije oefening op muziek en springen over de pegases. Dit maakte het een spannende dag met her en der enkele onzekerheden. Yaren Gul en Francis Haring bleken elkaars directe concurrenten, waarbij Yaren haar balkoefening foutloos wist te turnen en daardoor het goud ontving. Francis volgde haar op de voet en ontving de zilveren medaille. Roos van der Velde turnde in de andere baan en turnde stabiel al haar oefeningen zonder grote fouten. Zij verdiende, net als Francis, de zilveren medaille en daarmee ook alvast een ticket voor de regiofinale.

IMG-20171125-WA0008

IMG_3607

IMG-20171125-WA0002

IMG-20171125-WA0003

<IMG-20171125-WA0005

IMG-20171125-WA0006

IMG-20171125-WA0007

IMG-20171125-WA0009

dav

dav

dav

dav

dav