TGV Hellas tiel

50+ Gym
Badminton
Bewegen na hersenletsel (NAH)
Body & Mind
Bootcamp 21+
Dance
Danskriebels
Free Running
Jeugdgymnastiek
Jong talent en wedstrijdgroepen
Ouder en Peutergym
Peuter en kleutergymnastiek
Recreatief sportuur/Volleybal Dames/Heren
Selectie dames
Selectie heren
Sport en Spel 55+
Springgroep
Swing Fit 30+
Volleybal heren

Schrijf je nu in !
31-1-2018 / Hellas turnsters succesvol in Rayon en Regio

Zaterdag 27 januari turnde Mara Visser, Jill van Ommeren en Maissam Assakaj hun eerste wedstrijd in het Rayon. Mara, Jill en Maissam zijn zes jaar oud en trainen sinds kort twee keer in week in de Hellas selectie.

Mara turnde een goede wedstrijd maar helaas was het toestel Balk een struikelblok en moest zij het toestel twee keer verlaten. Jill van Ommeren liet veel vooruit gang zien maar ook voor haar was balk een struikelblok. Maissam had wel een paar foutjes maar was over al de vier de toestellen redelijk stabiel. Aan het eind van de wedstrijd was het zilver voor Maissam en het brons voor Mara, Jill stond net naast het podium op een vierde plaats.

In Culemborg was het de beurt aan de Nationaal 3 turnsters. In wedstrijd een turnde Anne de Man, Nienke van Mourik en Geneva Groenewold zich naar een Hellas podium. Goud was er voor Anne, zilver voor Nienke en zeer verrassend het brons voor Geneva. De pupillen 1 Daantje Belgers, Diede Beek, Jana Rayman en Maud Vermaas zijn erg aan elkaar gewaagd. Deze wedstrijd was het Goud voor Diede Beek en het brons voor Jana Rayman en Daantje Belgers. Ook de pupillen 2 gingen voor Goud. Het was ook geen verrassing dat deze plaats werd ingenomen door Nadesh van Verseveld. Het brons op dit niveau was voor Hind Hassoun.

Zaterdag 27 Januari gingen bovenstaande turnsters naar Amersfoort voor hun tweede regiowedstrijd. In deze wedstrijd was een ticket voor de landelijke of district wedstrijden te verdienen. Instappers Anne, Nienke en Geneva maakte geen fouten en wisten het hele podium naar zich toe te trekken. Goud was er voor Anne de Man, zilver voor Nienke van Mourik en Brons voor Geneva Groenewald. De eerste twee turnsters hadden zich de eerste wedstrijd al verzekerd van een ticket. Geneva behaalde vorige keer een zesde plaats wat niet voldoende was. Deze keer turnde zij een stabiele balkoefening en maakte zij geen fouten op de andere toestellen. Trots was dan ook de hellas leiding dat al de verdeelde tickets op dit niveau mee naar Tiel gingen.

Pupillen 1 Daantje Belgers, Diede Beek, Jana Rayman en Maud Vermaas wilde natuurlijk ook een ticket verdienen. Op dit niveau werden vijf tickets verdeeld voor de landelijke wedstrijden en tien tickets voor de district wedstrijden.

Daantje Belgers was vorige wedstrijd goed voor goud en kon ontspannen aan de westrijd beginnen. Ook deze wedstrijd maakte zij geen grote fouten en kreeg wederom de gouden medaille aan het eind van de wedstrijd. Voor Jana en Diede was het spannend, zij wisten vorige wedstrijd de derde en vierde plaats te bemachtigen. Het was dan ook zaak dat zij deze plaatsen wederom zouden opeisen. Deze keer was er een derde plaats voor Diede en een vierde voor Jana. Maud Vermaas heeft het hele seizoen al last van blessures en ziek zijn. Zij heeft helaas geen plaats voor de landelijke wedstrijden bemachtig maar wel een ticket voor de districtwedstrijd.

De pupillen 2 van Hellas Nadesh van Verseveld, Isabelle Hoek, Sisera Verkerk en Hind Hassoun gingen ook voor een ticket. Nadesh van Verseveld turnde een super balkoefening 14.40 pnt, deze koningin op de balk is een klasse apart op dit toestel. Door deze hoge score was zij voor haar concurrente niet meer bereikbaar, het goud was voor haar. Hind Hassoun begon aan deze wedstrijd met een voet blessure, deze turnster heeft getoond dat zij niet alleen kan turnen maar ook beschikt over mentaliteit en doorzettingsvermogen. Sisera Verkerk is dit seizoen een kleine pechvogel. Diverse keren zware griep hebben haar de das om gedaan, zij heeft de nodige vooruit gang laten zien maar helaas niet voldoende voor doorstroming. Isabelle Hoek maakte helaas maar een sprong en liep was daardoor kansloos voor de einduitslag.

Vier achtjarige instappers en twee pupillen 1 nationaal 2 hadden een aparte plaatsingswedstrijd samen met turnsters uit Noord-Holland. De instappers Kyana van Uden, Novie van Ommeren, Indy van de Veen en Joy van Gestel turnde zich alle naar de landelijke wedstrijden. Het is al enige jaren geleden dat helaas op dit niveau vier turnsters had. Alle vier de dames hebben geturnd met wat kleine foutjes en kunnen zich op alle toestellen nog verbeteren. De twee pupillen 1 turnsters Isabelle Biljart en Noa van Uden hebben ook een ticket verdiend. Isabelle Biljart heeft altijd start problemen en laat op dit moment zien dat ze er klaar voor is om de strijd in het land aan te gaan. Noa turnde vorige jaar nog twee niveau’s lager. Deze dappere turnster is de strijd helemaal aan gegaan en heeft zich goed staande gehouden.

Hellas zal dit jaar met een record aantal (14) onderbouw turnsters het land in gaan. Dit is zowel voor de turnsters als de trainsters een super prestatie.

medailles