TGV Hellas tiel

50+ Gym
Badminton
Bewegen na hersenletsel (NAH)
Body & Mind
Bootcamp 21+
Dance
Danskriebels
Free Running
Jeugdgymnastiek
Jong talent en wedstrijdgroepen
Ouder en Peutergym
Peuter en kleutergymnastiek
Recreatief sportuur/Volleybal Dames/Heren
Selectie dames
Selectie heren
Sport en Spel 55+
Springgroep
Swing Fit 30+
Volleybal heren

Schrijf je nu in !
6-3-2018 / Hellas jongtalenten presteren ook goed buiten de regio

Afgelopen zaterdag hebben de allerjongste selectieleden oftewel de jongtalenten van Hellas meegedaan aan een toernooi buiten de eigen regio. Het toernooi vond plaats in Wijchen georganiseerd door gymvereniging De Leleaart. Het is een vriendschappelijke wedstrijd voor uitgenodigde verenigingen en kinderen tot en met 9 jaar. Ondanks dat het bij ons voorjaarsvakantie was, was er toch veel animo voor deze wedstrijd. Voor de één weer een mooie wedstrijdervaring en voor de ander nog even een extra voorbereiding op het echte werk wat nog komen gaat dit seizoen op regionaal en landelijk niveau.

De instappers Kyana van Uden en Novie van Ommeren uitkomend in het nationaal niveau 2, was deze wedstrijd nog een mooie voorbereiding op hun landelijke wedstrijd van aankomend weekend in het Drentse Roden. Zowel Kyana als Novie turnden erg constant over alle vier de toestellen. Ze ontlopen elkaar niet erg veel op de meerkamp. Vandaag trok Kyana aan het kortste eind en mocht op het hoogste podium plaatsnemen. Novie turnde een voor haar nieuw element op de brug. Ze turnde een kipbeweging in haar oefening en pakte hiermee het zilver.

Geneva Groenewald, Anne de Man en Nienke van Mourik (respectievelijk 2, 3 en 4) eindigde werderom in de categorie Instap nationaal 3 kort op elkaar. De een net ziek geweest en de ander was ’s nachts teruggekomen van vakantie. Ze turnden alle drie erg stabiel en zonder grote fouten. Geneva steeg echter boven zichzelf uit en mocht zich voor het eerst dit seizoen de beste van dit drietal noemen.

Voor Roseanne Deijs (instap D1) was het wederom een wedstrijd met als resultaat een medaille. Ze bleef de concurrentie op drie onderdelen voor. Een onverwachte val van de balk weerhield haar van de winst en de gouden medaille. Op vloer en brug maakt ze grote sprongen en heeft ze het zilver zeker weer verdiend.

Pre-Instapper Ouissam El Madaoui moest even doorbijten, want ze maakte op het eerste onderdeel vloer een vreemde duikeling en blesseerde haar voet hier licht mee. Ze turnde toch de hele wedstrijd uit en maakte geen grote fouten. Ook Ouissam mocht met het zilver om haar nek terug naar Tiel.

In de allerjongste categorie heeft Hellas vier zeer verschillende turnsters. Ondanks de verschillen turnen ze allen op een hoog niveau voor hun jonge leeftijd. Afgelopen zaterdag was Mara Visser de sterkste op de voet gevolgd door Jill van Ommeren, die op de 2de plaats eindigde. Maissam turnde foutloos, maar bleef net voor het podium steken door een laag beoordeelde brugoefening. Nikki Hogervorst is pas recentelijk toegevoegd aan de jongtalenten van Hellas, maar maakt in korte tijd grote vorderingen en begint de aansluiting te maken met de andere drie.

Meike Tins en Rammime Oujgli turnden beide bij de instap categorie op district niveau een keurige wedstrijd. Ze kwamen beide goed uit de verf op het onderdeel balk en vloer. Zowel Meike als Rammime veroverde een medaille in hun eigen categorie. Voor Meike was dit het brons en voor Rammime het zilver. Ilse Dekker het trainingsmaatje van Rammime eindigde net naast het podium op de vierde plaats. Dit kwam door een val van de balk met de opsprong.

Jongtalenten Israe Sifi en Larissa Hekman turnden zich beide naar een plaats in de top 5. Larissa turnde op vloer een oefening op hoog niveau een scoorde hier dan ook het hoogste cijfer. Het vriendschappelijke toernooi in Wijchen was weer een erg mooie ervaring voor deze turnsters. Aankomend weekend wordt er in Kesteren geturnd door de D2 en D3 turnsters van Hellas. De selectie van Hellas heeft eveneens een landelijke voorronde met de turnsters op nationaal niveau in Roden. Ze gaan strijden voor een plaatsje in halve finale voor het Nederlands Kampioenschap turnen.

IMG_20180303_160340_213

IMG_20180303_160101_302

IMG_20180303_135825_263

IMG_20180303_143123_556

IMG_20180303_135820_741