TGV Hellas tiel

50+ Gym
Badminton
Bewegen na hersenletsel (NAH)
Body & Mind
Bootcamp 21+
Dance
Danskriebels
Free Running
Jeugdgymnastiek
Jong talent en wedstrijdgroepen
Ouder en Peutergym
Peuter en kleutergymnastiek
Recreatief sportuur/Volleybal Dames/Heren
Selectie dames
Selectie heren
Sport en Spel 55+
Springgroep
Swing Fit 30+
Volleybal heren

Schrijf je nu in !
15-4-2018 / Hellasturnsters pakken uit met 22 tickets voor NK-deelname

Het is voor gymnastiekvereniging Hellas uit Tiel nu al een extreem succesvol jaar te noemen met veel hoogtepunten in sportieve successen door het hele seizoen. Een NK-ticket bemachtigen in het nationaalniveau dames turnen is niet makkelijk. De onderbouw, turnsters van 8 tot en met 12 jaar, is bij Hellas ruim vertegenwoordigd in de nationale wedstrijdsport. De groep is groot en de turnsters komen inmiddels niet meer alleen uit Tiel. Er wordt getraind in een gymzaal en niet in een grote ingerichte turnhal zoals de meeste concurrenten dat wel doen. De trainingsuren zijn meestal ook veel lager dan de turnscholen hanteren voor hun nationale wedstrijdturnsters. Het mag dan ook een geweldige prestatie genoemd worden van de Hellasturnsters om zoveel NK-tickets te verzamelen. Het gaat om 10 meerkamptickets en 12 toestelfinale-tickets. Er is ook nog een reserveplaats voor de meerkamp en 3 reserveplaatsen voor de toestelfinales op het N.K.
Instapper Anne de Man turnde zichzelf in de halve finale naar het hoogste podium en kreeg het goud omgehangen, terwijl ze een val van de balk moest incasseren. Naast het goud pakte Anne ook de balk en sprongfinale, op het onderdeel vloer staat ze reserve. Nienke van Mourik (5) eindigde in dezelfde categorie op een haar na op het podium. Het verschil met de nummer drie was minder dan 0.20 punten. Naast de meerkampfinale pakt Nienke ook de rekfinale. Daantje Belgers kwam bij de pupillen-1 net tekort voor het goud, maar mocht in de landelijke halve finale het zilver in ontvangstnemen. Daantje heeft een ticket voor de vloerfinale bemachtigd en een reserve plek voor de balk. Jana Rajman heeft zich in deze categorie ook geplaatst voor de meerkamp en mag met Daantje mee naar het NK. Jana heeft zowel een rek als sprongfinale in the pocket. Diede Beek leek af te stormen op een NK-ticket, maar het verliep op haar laatste en beste toestel balk niet naar wens. Ze zakte weg naar een zure reserveplaats voor de meerkamp. Het is voor haar afwachten of ze mee mag doen aan de meerkamp. Nadesh van Verseveld en Mila van de Veen pakten ook beiden op de meerkamp een podiumplaats en kregen het brons omgehangen. Nadesh komt samen met Hind Hassoun uit in de pupillen-2 categorie. Nadesh had haar zinnen gezet op de balk en vloer finale, maar precies daar kreeg ze dubieuze scores op het bord te zien en bleef ze net buiten deze toestelfinales. Op sprong en brug nam ze de leiding en voldeed ze ruim aan de eisen voor de toestelfinales. Hind gaat voor het eerst het NK turnen in de meerkamp en pakt ook nog een reserve plek in de balkfinale. Mila van de Veen is een twaalfjarige turnster met een bak aan ervaring in het turnen van NK-finales. Ze was in 2016 nog Nederlands Kampioene op het onderdeel sprong namens Hellas. Ze turnt dit jaar voor de vijfde keer achtereenvolgens het Nederlands Kampioenschap in de meerkamp. Wat een leuk detail is dat haar zusje Indy van de Veen dit jaar bij de instappers ook het NK in de meerkamp turnt. Naast de meerkamp turnen de zusjes ook beide in de sprongfinale. Indy zal in deze sprongfinale niet de enige Hellasturnster zijn, want Joy van Gestel heeft zich ook ruim voor deze finale geplaatst. Naast Indy zal ook Kyana van Uden gaan stralen in de meerkamp finale op het NK. Ze heeft zich als 7de geplaatst in een heel sterk deelnemersveld. Als laatste turnster heeft Isabelle Biljard zich geplaatst voor de meerkampfinale. Ze turnde de sterren van de hemel in de halve finale in Leek, maar kreeg niet helemaal de waardering die ze verdiende. Het bleek toch voldoende te zijn voor het felbegeerde NK-ticket. Voor Geneva Groenewald, Noa van Uden en Novie van Ommeren viel het doek in de halve finale. Zij gaan trainen voor het volgende seizoen.
Voor de meerkamp hebben bij de Instappers Anne de Man, Nienke van Mourik, Indy van de Veen en Kyana van Uden zich geplaatst voor het NK op 9 juni in Almelo. Pupil-1 Isabelle Biljard heeft zich geplaatst bij de N2 en mag het NK turnen op 2 juni in Tilburg. Pupillen Daantje Belgers, Jana Rajman, Hind Hassoun en Nadesh van Verseveld mogen samen met jeugdturnster Mila van de Veen het NK turnen in Waalwijk op 26 mei. Reserveturnster voor Hellas op het NK is Diede Beek.
De toestelfinales zullen op zondag plaatsvinden. Op sprong gaan voor Hellas zes turnsters de strijd aan met de concurrentie en dat zijn Indy van de Veen, Joy van Gestel, Anne de Man, Jana Rajman, Nadesh van Verselveld en Mila van de Veen. Op de brug/rek zijn dit Nienke van Mourik, Jana Rajman en Nadesh van Verseveld. Op het onderdeel balk komt Anne de Man in actie en als reserveturnsters zijn Daantje Belgers en Hind Hassoun aangewezen. Op het Koninginnetoestel vloer mogen Daantje Belgers en Indy van de Veen het beste van zichzelf laten zien. Anne de Man is hier als reserve aangewezen.

sdr

IMG-20180414-WA0011

IMG-20180407-WA0024

oznor

oznor

oznor

20180414_083150

20180407_084636

20180407_110258

20180407_112408

20180407_125749

20180407_130228

20180407_151206