TGV Hellas tiel

50+ Gym
Badminton
Bewegen na hersenletsel (NAH)
Body & Mind
Bootcamp 21+
Dance
Danskriebels
Free Running
Jeugdgymnastiek
Jong talent en wedstrijdgroepen
Ouder en Peutergym
Peuter en kleutergymnastiek
Recreatief sportuur/Volleybal Dames/Heren
Selectie dames
Selectie heren
Sport en Spel 55+
Springgroep
Swing Fit 30+
Volleybal heren

Schrijf je nu in !
1-4-2019 / Twee podiumplaatsen voor Hellas in landelijke ¼ finale NK

In de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap turnen in Harlingen bemachtigen Nadesh van Verseveld en Indy van de Veen een bronzen plak voor Hellas uit Tiel. Indy heeft een prachtige wedstrijd geturnd. Op de balk was ze zeer stabiel en overtuigd van haar eigen kunnen en dit resulteerde in een score in de top drie van dit toestel. Kyana van Uden turnde samen met Indy in de categorie pupil-1 N2 en samen lieten zij zien dat hard werken op een training vruchten afwerpt, want hun grote struikelblok de rek hebben ze helemaal onder de knie door intensief te trainen. Kyana eindigde keurig als 4de op sprong, ondanks dat ze dit niet vlekkeloos heeft uitgevoerd. Ze zijn beiden geplaatst voor de ½ finale NK in Leusden aankomende zondag.
Bij de pupillen-2 N2 komt de zus van Kyana, namelijk Noa van Uden in actie. Noa heeft een heel zwaar wedstrijdprogramma en probeert dit foutloos, maar met veel amplitude uit te voeren. Dit gaat vaak niet zonder risico’s, maar dat maakt het turnen wel spectaculair in deze categorie. Noa is klein van stuk, maar staat haar mannetje in de sterke deelnemersveld. Op het eerste toestel brug ging ze de mist in, maar herpakte zich direct op het volgende toestel. In de laatste ronde balk moest het gaan gebeuren wisten de trainers, maar dan moet je het als turnster onder druk maar even doen om die ticket voor de volgende ronde binnen te slepen. Een prachtige balkoefening resulteerde in een eindranking boven de doorstroomstreep. Trainingsmaatje Noelle Stap uitkomend voor DOS Sportief bleef net steken in de kwartfinale. Noelle haar wedstrijd verliep niet geheel vlekkeloos, maar mag met trots terug op een mooi resultaat.

Bij de jeugdturnsters kon Nadesh van Verseveld toch deelnemen aan de wedstrijd. Ze had zich twee weken voor de wedstrijd geblesseerd aan haar enkel en was eigenlijk nog niet wedstrijdfit. Er was rekening gehouden dat er aanpassingen in het wedstrijdprogramma nodig waren om haar enkel niet te overbelasten. Echter lag alles zo dicht bij elkaar in de scores dat het bijna onmogelijk werd om dit programma te turnen. Turnen met de rem erop is geen ideale situatie, maar Nadesh is hier heel erg goed mee omgegaan, zowel op de training als op de wedstrijd in Harlingen. Hoe trots kan je dan als trainers en ouders zijn als het dan ook nog eens genoeg blijkt te zijn om een medaille te bemachtigen in de kwartfinale van een NK. Nadesh bemachtigde net als Indy het brons.
Nadesh en Noa turnen hun ½ finale op zaterdag 13 april in Rotterdam.

Op zaterdag 6 april in Leusden turnen Fenne Bransz, Fiene van Straaten, Joy van Gestel, Marit Vermeulen en Isabelle Biljard hun halve finale NK in het niveau nationaal 3. Op zondag 14 april in Rotterdam komen Daantje Belgers, Jana Rajman, Liske van Dijk, Hind Hassoun, Mila van de Veen en Daniella Mutanga in actie tijdens hun ½ finale NK.

IMG-20190317-WA0000

IMG-20190317-WA0001

IMG-20190317-WA0002