TGV Hellas tiel

50+ Gym
Badminton
Bewegen na hersenletsel (NAH)
Body & Mind
Bootcamp 21+
Dance
Danskriebels
Free Running
Jeugdgymnastiek
Jong talent en wedstrijdgroepen
Ouder en Peutergym
Peuter en kleutergymnastiek
Recreatief sportuur/Volleybal Dames/Heren
Selectie dames
Selectie heren
Sport en Spel 55+
Springgroep
Swing Fit 30+
Volleybal heren

Schrijf je nu in !
13-5-2019 / Hellasturnster Femke Smit pakt titel ‘Regiokampioene’

Afgelopen zaterdag vond het regiokampioenschap turnen 5e Divisie plaats in Amersfoort. Femke Smit werd gekroond tot regiokampioene en een bronzen medaille werd binnen gehaald door clubgenoot Francis Haring bij de Junioren. Daarnaast werd er een ticket voor de Districtsfinale in Amsterdam bemachtigd door Laura Fase, Eline Zoetekouw en Roos van der Velde. Demi Fase turnde voor het eerst bij de Senioren en eindigde knap in de middenmoot.

In de ochtend wist Femke koelbloedig en overtuigend de kampioenstitel te bemachtigen. Voorafgaand aan het afsluitende toestel stond zij nipt aan de leiding en op het onderdeel evenwichtsbalk wist zij haar zenuwen prima onder controle te houden, wat haar de hoogste score op dit toestel opleverde en tevens een ruime voorsprong op alle concurrentie. Ook teamgenoot Laura Fase turnde overtuigend en wist met een 7e plaats ruimschoots een ticket voor de Districtsfinale te behalen.

In de 2e wedstrijd turnde ook Francis Haring zich naar een podiumplaats. Zij werd knap 4e. In dezelfde wedstrijd turnde ook Roos van der Velde zich naar de Districtsfinale en ook clubgenoot Eline Zoetekouw turnde een stabiele wedstrijd. De onderdelen brug en balk verliepen netjes maar helaas viel het cijfer op het onderdeel vloer enigszins tegen waardoor Eline een podium plaats miste maar nog altijd wel naar de Districtsfinale mag.

Demi Fase sloot als Seniorturnster de dag in Amersfoort af. Ook zij turnde de oefeningen zoals de leiding van haar verwachtte maar een ongelukkige handplaatsing op het onderdeel brug kostte haar enkele punten. Demi eindigde als 22e van de 36 turnsters en kijkt tevreden terug op een turnseizoen waarin zij aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt.

dav

dav

dav

francis etc