De Tielse Gymnastiek Vereniging Tiel is opgericht op 23 september 1927.

Sinds 7 september 1955 tot heden is Hellas gevestigd aan de Hilversumstraat in Tiel. In eerste instantie was er alleen de beschikking over 1 zaal. In 1984 is er een tweede zaal bijgebouwd. Het grootste gedeelte van de bouw is gedaan door vrijwilligers.

Sinds de oprichting is de vereniging uitgegroeid tot één van de grootste turn- en gymnastiekverenigingen van de regio en één van de grootste sportverenigingen van Tiel.

historie hellas tiel
Historie: Opening 1e zaal – 1 september 1955
steenlegging hellas tiel
Steenlegging B. Janssen – 9 november 1984
historie hellas tiel
Hoogste punt bouwen van Zaal 2 – 2 oktober 1984

In alle jaren dat Hellas bestaat heeft het grote successen behaald in de turnsport. Zo heeft Hellas in de loop van de jaren meerdere Nederlands kampioenen voortgebracht.

Op dit moment heeft Hellas meer dan 500 leden. Het grootste gedeelte maakt gebruik van het gymnastiek- en turnaanbod bij Hellas, maar ook zijn er veel leden die gebruik maken van de andere sporten die Hellas aanbiedt. Denkt u hierbij aan dansen, volleybal, bootcamp en badminton.

In 2018 heeft Hellas in goede samenspraak met gymnastiekvereniging Vlug en Lenig het lesaanbod van Vlug en Lening overgenomen. Hierdoor heeft Hellas op dit moment 3 locaties in Tiel waar leden kunnen sporten. Deze locaties zijn het eigen gebouw aan de Hilversumstraat, Sportzaal Rauwenhof en Sportzaal Passewaaij. Kijk voor het actuele lesaanbod voor de diverse locaties in het lesrooster.

Hellas is een vereniging met een rijke historie, in de loop van de jaren zijn er in de turnsport grote successen behaald en we hopen dat er in de toekomst er nog vele bij mogen komen.

[instagram-feed]